kiút

térségfejlesztési
egyesület

GreenWheels nemzetközi szeminárium Szlovákiában

A nagymihályi First Contact Center szervezésében 2023. május 31-én megrendezésre került a Greenwheels projekt nemzetközi szemináriuma a Hotel Thermal Šírava SPA RESORT-ban.

A rendezvényen a projektben résztvevő szevezetek - az ukrajnai Factory of Investment Projects NGO, a projekt fő pályázó partnere, a First Contact Center - Michalovce projektcsapata, mint szervező, illetve a KIÚT Térségfejlesztési Egyesület tagjai mellett, részt vettek az üzleti, a közszféra és a közigazgatási szektor képviselői is. A szeminárium résztvevőit először Ing. Ľuboslav Závacky, a First Contact Center - Michalovce igazgatója, a szlovák partner projekt koordinátora köszöntötte.

 

 

Az A BLOCK-ban a projektmenedzserek (Luboslav Závacky, Rákóczi András, Vári-Nagy Daniella, illetve Eugen Luksha online Ungvárról)  bemutatták a jelenlévőknek a „GreenWheels: Ecotransport of the Future – Today!” projekt megvalósításának előrehaladását Szlovákia, Ukrajna és Magyarország határmenti régióiban. 

 

 

A B BLOCK-ban a jelenlévők tájékoztatást kaptak a töltőállomások technológiáiról, a töltési és fizetési lehetőségekről, kompatibilitásukról és az infrastruktúra fejlesztéséről a három résztvevő országban. Tomáš Kuník úr az Ejoin cégtől bemutatta az elektromos autók és e-kerékpárok töltőállomásainak gyártásának jellegzetességeit, majd Stanislav Kurek úr online előadásában a városi intelligens világításvezérlési technológiát és a SEAK cég technológája által a közvilágítási oszlopokról való töltés lehetőségét mutatta be. PhDr. Lucia Vostaneková bemutatta a Thermal Šírava SPA RESORT-ot, kiemelve az elektromos autó töltő HUB adott helyen való elhelyezésének indokoltságát. A B BLOCK végén Tomáš Kuník úr egy speciális mobil alkalmazást és a SmartFuel Pass technológiát prezentálta, amely lehetővé teszi a készpénz nélküli fizetést.

 

 

A C BLOKK-ban online tartották meg előadásukat Viktor Zagreba a „Fejlesztésről, innovációról és a háború hatásól az elektromos mobilitás piacára Ukrajnában”, majd Papp-Batta Alexandra szakértő "Az elektromos autók magyarországi népszerűsítése a GreenWheels projekt által" című prezentációjával. A C BLOKK végén pedig Ľuboslav Závacky úr tartott előadást "Az elektromos mobilitás fejlesztése Szlovákiában" címmel.

 

 

A D BLOKK-ban a Mercedes-Benz, Tesla, Kia, Jeep, Dacia és Renault képviselői mutatták be a legújabb fejlesztéseiket, a résztvevők pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták Szlovákia piacvezető elektromos autóit. 

 

 

2023. 06. 02.

hírlevél ikon

értesüljön elsőként az egyesületi hírekről!

iratkozzon fel hírlevelünkre!

eseménynaptár

programok és rendezvények

2021

month