Nyelv

Kapcsolat

KIÚT Térségfejlesztési Egyesület
4625 Záhony, Európa tér 20.
Rákóczi András
Tel: +36 30 257 4125
eMail: kiutzahony@gmail.com

Támogatónk:

Miniszterelnökség

Pályázati azonosítószám:
NEA-NO-18-M-0502
NEA-No-18-SZ-1558

Köszöntő

 

Tisztelt Látogató!


A Záhony térségi önkormányzatok, kistérségi társulások, Záhony és térsége vállalkozói és a KIÚT Térségfejlesztési Egyesület nevében köszöntöm Önt, és ez úton is szíves figyelmébe ajánlom a honlapunkat.

 

Örömünkre szolgálna, ha internetes oldalaink révén olyan információkhoz jutna, mely konkrét segítséget nyújt az Ön számára abban, hogy jobban megismerje egyesületünket és Záhony térsége intermodális logisztikai tevékenységét.

 

A Záhonyi Zóna Magyarország "mássággal" jellemezhető mikro régiója, amely különleges gazdaságföldrajzi, logisztikai szerepet tölt be az ország és Európa életében. Ma még "csupán" Kelet Kapuja, Európa legnagyobb "szárazföldi kikötője" ez a dinamikusan fejlődő vasúti és közúti csomópont, amely Magyarország észak-keleti részén található. Záhony egy különleges gazdasági övezet centruma és névadója is egyben. Hagyományosan kiemelkedő szerepet játszott a térség a szocializmus időszakában is, a volt Szovjetunióval folytatott árucsere-forgalomban. Ezt ismerte fel a magyar állam, amikor 1995-ben kormányhatározattal először az országban speciális jogosultsággal és kedvezményekkel vállalkozási övezetté nyilvánította.

 

Az itt megtelepedni szándékozó befektető a volt keleti blokk államai közül a legstabilabb gazdasági-pénzügyi környezetet találja. Fejlett a közlekedési és szolgáltató infrastruktúra és jelentős az állami és helyi támogatás. Térségünk rendelkezik zöldmezős beruházásokhoz igénybe vehető területekkel, mobilis, konvertálható munkaerővel. A zóna nemzetközi projektekben is kiemelt szerepet kap, itt halad keresztül az 5. számú korridor. Záhony négy ország közvetlen közelében található, ahol 200 km-es körben 10 milliós népesség koncentrálódik, és ez komoly piaca lehet terméknek, szolgáltatásnak egyaránt. Ezt jelzi a magyar, az olasz, a svájci, az orosz, az ukrán magántőke mellett néhány multinacionális cég megjelenése is.

 

Záhony és térsége az EU és távol kelet stratégiai jelentőségű határa és közvetítője közeledés-logisztikai, gazdasági kapcsolatoknak.
Tanácsos már most belépni az előszobába és hozzászokni a klímához!
Honlapunkkal ezt az előszobát kívánjuk komfortosabbá és átjárhatóbbá tenni.

Arra biztatom, hogy rendszeresen látogassa honlapunkat, mert - szándékaink szerint - friss információkkal segítjük az Ön munkáját.

 

Lehetőséget kívánunk biztosítani arra is, hogy egyesületünk rendezésében lebonyolódó konferenciákra, rendezvényekre Ön online módon jelentkezhessen, és a legalapvetőbb ügyintézéseket honlapunkon elvégezhesse.
Reméljük hogy honlapunk megfelelő hátteret fog nyújtani azok részére, akik a záhonyi térség településeivel és gazdasági szereplőivel együttműködve élnek azon lehetőségekkel, amelyeket a záhonyi zóna Kelet-Nyugat kapujaként valamennyi befektető számára kínálni tud.

 

Dr. Szórádi Sándor
a KIÚT Térségfejlesztési Egyesület elnöke